Dr. Luciana Daniela Bajenaru – medic veterinar specializat in dermatologie veterinara

In ultimii ani prevalenta afectiunilor dermatologice veterinare a luat amploare. In clinica veterinara Tazy-Vet aproximatix 40% din cazuri fac parte din aceasta ramura medicala.

Pielea este cel mai important organ al corpului. Impreuna cu anexele sale formeaza o bariera anatomica si fiziologica intre mediul extern si intern al organismului, avand functii multiple, vitale pentru mentinerea homeostaziei (proprietatea organismului de a mentine in limite foarte apropriate, constantele mediului sau intern).

In majoritatea cazurilor, o afectiune dermatologica este o afectiune complexa. Chiar si in cazul in care leziunile aparente sunt minore (prurit, pierderea parului din anumite zone, secretii auriculare, eczeme, etc.) este necesar un examen dermatologic veterinar amanuntit insotit de recoltari de probe specifice.

Aproape toti pacientii cu probleme dermatologice au o afectiune primara/de baza care provoaca infectii secundare Cele mai multe cazuri dermatologice descoperite in practica veterinara pot fi manegeriate cu succes daca se poate afla raspunsul la cele doua intrebari esentiale:

  1. Care este infectia primara?
  2. Care sunt infectiile secundare?

Dr. Luciana Daniela Bajenaru – medic veterinar specializat in dermatologie veterinaraDr. Daniela Bajenaru va poate raspunde la aceste intrebari, oferindu-va consultatii, examene dermatologice veterinare si tratamente dermatologice, avand siguranta ca animalul dumneavoastra este tratat cu blandete, respect in fata suferintei si responsabilitate a actului medical.

In cadrul Clinicii Veterinare Tazy-Vet se prezinta numerosi pacienti cu afectiuni dermatologice de o mare diversitate si complexitate. Toata aceasta experienta clinica este puternic sustinuta de o activitate de cercetare foarte elaborata a Dr. Daniela Bajenaru. Doamna doctor a participat la numeroase cursuri si programe intensive de training nationale cat si internationale, dobandind o experienta considerabila in specialitatea sa, in departamentul de dermatologie veterinara.

Tinand pasul cu tot ce este nou in aceasta arie a medicinii, doamna doctor a participat activ la diferite congrese si workshop-uri de dermatologie veterinara organizate de SRDV (Societatea Romana de Dermatologie Veterinara) si ESAVS (Scoala Veterinara Europeana de Studii Avansate)

Varsta doamnei doctor, precum si dorinta acesteia de afirmare, pun in evidenta rabdarea si empatia de care da dovada.

Dr. Daniela Bajenaru ofera servicii dermatologice complete in cadrul clinicii veterinare Tazy-vet: consultatie de specialitate, examene microbiologice si microscopice (trichograma, scoch test, ex. citologic din secretiile auriculare, raclat cutanat), punctii biopsice, culturi micologice, diverse investigatii de laborator (examinarea cu lampa Wood, managementul diferitelor alergii, afectiuni, dermatite, parazitoze, etc.).

Cu competente medicale in abordarea si diagnosticul patologiei dermatologice veterinare, si nu numai, Dr. Daniela Bajenaru este un medic veterinar cu multa dragoste fata de animale.

Orice procedura medicala dermatologica va fi realizata numai dupa un istoric amanuntit al pacientului si un consult prealabil la medicul specialist.

Medicul nostru specialist are un interes major in diagnosticarea si tratamentul micozelor cutanate (Malassezia Spp., Dermatophytes, etc.) si este instruit in tehnicile de diagnosticare non-invazive ale acestora. Importanta oferita acestor tipuri de afectiuni este data datorita caracterului lor zoonotic.

Nu uitati: pielea reprezinta oglinda de sanatate si bunastare a animalului dumneavoastra, prin urmare acordati-i atentia cuvenita. Dupa cum spunea si Jean Declerq: “Arta dermatologiei consta in punerea unui diagnostic rapid”.

Sediul cabinetului veterinar non-stop Tazy Vet este pe str. Iosif Albu nr. 74, Bucuresti, sector 3 (zona Balta Alba / Titan, in spatele supermarketului Auchan, vedeti harta).