Servicii medicale veterinare

Consultatii medicale veterinare

Cea mai mare si complexa ramura a medicinii, Medicina Interna cuprinde toate afectiunile si sindroamele organelor interne ale pacientilor.

Cardiologia, Bolile Infectioase, Hematologia, Oncologia, Pneumologia, Gastroenterologia, toate acestea sunt cuprinse in Medicina Interna, iar bolile si sindroamele aparute pot fi examinate si tratate la cabinetul veterinar Tazy Vet.

Ecografie si ecocardiografie veterinara

Desi aparuta in urma cu mai bine de 50 de ani, Ecografia sau Ultrasonografia inca se dezvolta ca metoda de investigare, dand noi si noi aplicatii in fiecare deceniu.

Ecografia si ecocardiografia ofera informatii valoroase asupra structurii si functionalitatii organelor interne si cordului. Realizata cu costuri reduse, cu aplicatie larga mergand de la nefrologie si cardiologie pana la investigarea aparatului usculo-scheletal, ecografia s-a impus ca o investigatie obligatorie in obtinerea unui diagnostic complet si corect.

Ingrijirea si tratamentul animalelor exotice

In cabinetul veterinar Tazy Vet va putem ajuta atat cu informatii despre conditiile de viata pe care trebuie sa le asigurati micului dumneavoastra prieten, constructia, amplasarea si organizarea unui terrariu, acvariu, voliera, sfaturi privind particularitatile de alimentatie pentru fiecare specie in parte cat si cu asistenta medical veterinara de specialitate la nevoie.

Deci va asteptam cu perusi, nimfe, papagali Jako, cameleoni, testoase, hamsteri, porcusori de Guineea, iguane etc.

Analize si teste de laborator

Prin analizele biochimice si hematologice se obtin informatii vitale asupra functionalitatii organelor interne.

De asemenea, analize de piele si par, bacteriologie si micologie, ofera posibilitatea medicilor din cabinetul veterinar Tazy Vet sa obtina diagnosticul corect si sa stabileasca tratamentul adecvat.

Chirurgie – Ortopedie veterinara

In Sala de Chirurgie a cabinetului veterinar Tazy Vet pot fi executate majoritatea interventiilor chirurgicale necesare insanatosirii pacientilor nostri.

Fie ca este vorba despre traumatisme ale tesuturilor moi, afectiuni ale organelor interne sau traume la nivel articular si osos, sala operatorie este pregatita pentru a oferi tot ceea ce au nevoie pacientii nostri.

Stomatologie veterinara

In cabinetul veterinar Tazy Vet putem executa de la manopere stomatologice simple, cum ar fi detartrajul cu ultrasunete, pana la extractii dentare si chirurgie oro-maxilo faciala.

Fizioterapie caini si pisici

Aparatul “DuoterPlus” pentru fizioterapie realizeaza electroterapie cu curenti interferentiali, diadinamici, curenti galvanici, puls dreptunghiular si triunghiular, Trabert, Kotz sau Tens in peste 80 de programe prestabilite de fizioterapie. Laser terapia la caini, cu sonda de 150 mW si lungime de unda de 820 nm (laser de profunzime) completeaza posibilitatile de fizioterapie ale cabinetului veterinar Tazy Vet.

Indicatiile principale ale electroterapiei si laser-terapiei la caini sunt artrite, artroze, ciocuri pe coloana, traumatisme ale coloanei vertebrale, hernii de disc de grad mic (ce nu necesita interventia chirurgicala), discopatii, afectiuni degenerative articulare, atrofii musculare de imobilizare, managementul durerii pre si post-operatorii, imbunatatirea circulatiei periferice, electrostimulare, spondiloze reumatoide, anchiloze reumatoide, calusari dificile ale fracturilor la animale senioare, inflamatii acute si cronice.

Microcipare, identificare si pasaport european

Pe data de 15 martie 2014 au intrat în vigoare dispozițiile Ordinului 1/2014 al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, privind normele de identificare și înregistrare a câinilor cu stăpân.

În ordinul menționat sunt prevăzute obligativitatea proprietarilor de a-și identifica și înregistra câinii și modul de gestionare a Registrului de Evidență a Câinilor cu Stăpân.

Microciparea în sine durează foarte puțin, dar aceasta este urmată de o parte mai complexă – înregistrarea animalului în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân. Pentru această înregistrare vom avea nevoie de datele personale ale proprietarului (buletin de identitate) și ale animalului de companie (carnet de sănătate, pașaport). Noi, în calitate de medici veterinari ai animalului tău, vom trece în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân istoricul lui medical, operatiune care poate să dureze până la 15-20 de minute.

Divizia Ambulanta veterinara

Cabinetul veterinar Tazy Vet dispune de doua ambulante echipate pentru a raspunde situatiilor de urgenta ce pot surveni in viata animalului dumneavoastra.

Medici specializati in medicina de urgenta si traumatologie pot interveni cu promptitudine atunci cand este necesar. De asemenea putem oferi si servicii de tratament in regim ambulator (la domiciliu) sau transport la cabinetele veterinare dorite de proprietar.

Consiliere

Pentru ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, medicii de la cabinetul veterinar Tazy Vet va pot furniza informatii valoroase despre cum sa cresteti in mod sanatos un animal, astfel incat cu medicii sa va vedeti doar o data pe an, la vaccinarea anuala.

Sediul cabinetului veterinar non-stop Tazy Vet este pe str. Iosif Albu nr. 74, Bucuresti, sector 3 (zona Balta Alba / Titan, in spatele supermarketului Auchan, vedeti harta).